El Servei Andorrà d'Atenció Sanitària té previst posar en marxa l'any vinent una prova pilot per fer un seguiment a les persones que han passat un càncer de mama, un cop superat el tractament, a través d’una app. Així ho ha explicat la cap del Servei d’Oncologia, la doctora Cristina Royo, en la taula rodona Autocura: estratègies i recursos per al benestar del pacient amb càncer, organitzada pel Comú de la Massana conjuntament amb el SAAS, amb l’objectiu de presentar eines per l’autocura de les persones amb diagnòstic de càncer, tant des de la vessant mèdica com psicològica i social.
La taula rodona ha comptat també amb la infermera Esther Argilés, la psicooncòloga Laura Medina i la treballadora social Thaïs Segura que han presentat iniciatives com els grups d’iguals per compartir experiències o els consells per una bona nutrició i exercici físic.
D’altra banda, la cap de l’Àrea Social del Comú de la Massana, Clàudia Garcia, ha explicat els recursos oncològics a l’abast de qualsevol persona des país, des del banc de perruques a les sessions de reiki, el grup d’acompanyament o el taller de dansa i moviment. A més, també s’organitzen sortides i altres activitats per afavorir la interacció. El conseller Marc Jové ha remarcat la voluntat del Comú de continuar oferint activitats de suport al malalt oncològic.